Investiţie de un milion de euro la Negreia ?

vineri, 29 octombrie 2010


În locul unde preotul greco-catolic memorandist dr. Vasile Lucaciu, l-a slujit pe Dumnezeu, la poalele sudice ale Munţilor Gutâi, câţiva oameni de afaceri elveţieni vor să investească aproximativ 1,2 milioane de euro într-un sat de vacanţă. Locul ales este proprietatea ţăranilor din Negreia, un sat unde n-a ajuns colectivizarea şi care, în timpul comuniştilor, avea doar o casă de lemn folosită pe post de şcoală cu patru clase, un bold (n.red., magazin) şi o bisericuţă din piatră, ridicată pe Dâmb. În schimbul cedării terenului, sătenii vor primi o redevenţă anuală de 5.000 de euro, însă localnicii sunt mai încântaţi de faptul că cel puţin 40 dintre ei vor fi angajaţi în satul de vacanţă. Oamenii l-au numit pe viceprimarul comunei Şişeşti, Ioan Tentiş, să îi reprezinte în negocierile cu elveţienii...mai multe citeste cu click pe titlu (sursa Romania Libera)

4 comentarii:

admin spunea...

In locul unde preotul greco-catolic memorandist dr. Vasile Lucaciu, l-a slujit pe Dumnezeu, la poalele sudice ale Munţilor Gutâi, câţiva oameni de afaceri elveţieni vor să investească aproximativ 1,2 milioane de euro într-un sat de vacanţă. Locul ales este proprietatea ţăranilor din Negreia, un sat unde n-a ajuns colectivizarea şi care, în timpul comuniştilor, avea doar o casă de lemn folosită pe post de şcoală cu patru clase, un bold (n.red., magazin) şi o bisericuţă din piatră, ridicată pe Dâmb. În schimbul cedării terenului, sătenii vor primi o redevenţă anuală de 5.000 de euro, însă localnicii sunt mai încântaţi de faptul că cel puţin 40 dintre ei vor fi angajaţi în satul de vacanţă. Oamenii l-au numit pe viceprimarul comunei Şişeşti, Ioan Tentiş, să îi reprezinte în negocierile cu elveţienii...mai multe citeste cu click pe titlu (sursa Romania Libera)

Anonim spunea...

as vre sa cred ca vor angaja 40 din NEGREIA dar nu pot.Facem sat de vacanta si dupa aia deschidem in apropiere o cariera de piatra si mai rezolvam doua locuri de munca

Dutu Cufoian spunea...

Eu am inteles ca investitia va fi mai mare dar nu conteaza, orice se face pt comuna noastra e binevenit. M-as bucura daca autoritatile locale ar fi mai receptive la astfel de proiecte si investitii pentru cetatenii nostrii. E pacat ca in comuna noastra nu a fost atras nici-un proiect de investiitii din bani europeni, cand toate comunele s-au intrecut in a atrage fonduri europene. O mai mare transparenta in ceea ce inseamna administratie locala cu publici ar fi mai mult de cat necesara in comuna noastra !!!

Cufoian Dutu spunea...

http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/21.gif Nu-mi apartine comentariul, insa in mare parte sunt deacord cu el.

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Orice parere este binevenita asa ca te invit sa comentezi articolul...NU UITA ca si parerea ta conteaza.