Invatatorul Ion Costin din Cetăţele iese la pensie

luni, 31 mai 2010


Invatatorul Ion Costin din Cetăţele va ieşi în curînd la pensie, dupa 44 ani...mai multe in comentariu. sursa : graiul.ro (inclusiv foto)

4 comentarii:

Adm spunea...

Invatatorul Ion Costin din Cetăţele va ieşi în curînd la pensie. După 44 de ani dăruiţi învăţămîntului, mai precis pruncilor din acest sătuc. Unde a lucrat începînd cu anul 1966, după absolvirea prestigioasei “fabrici” de dascăli care era Şcoala Pedagogică de învăţători Sighetu Marmaţiei.
Născut în Cetăţele, dl. Costin a revenit printre ai săi (deşi erau şi alte oferte), aşa cum a făcut-o şi soţia sa Hristina, prima educatoare din sat. A muncit şi ea cu folos aici, cu dragoste pentru micuţi, vreme de 38 de ani. O familie de dascăli model.
A ţinut mult la profesie dl. Costin. Şi-a dat toate gradele didactice, gradul I obţinîndu-l încă din 1982. Fiind şi un bun metodist, a funcţionat şi ca lector la perfecţionarea învăţătorilor din judeţ, solicitat fiind de Inspectoratul Şcolar Judeţean. Ca să nu mai vorbim de implicarea domniei sale în multe din activităţile educative, sociale şi culturale din localitate.
Respectat de elevi, părinţi şi colegi, se bucură de notorietate printre consăteni. Şi ce pot fi mai sugestive în acest sens decît cuvintele rostite de prof. Natalia FORNVALD, director la Şcoala cu clasele I-VIII Şurdeşti.
- Mă bucur de oportunitatea de a-mi putea exprima părerea despre activitatea d-lui Costin. D-le învăţător! V-am observat discret de mai multe ori... Am văzut în dv. arhetipul omului înţelept de la sat.
Chiar dacă cei 44 de ani de activitate au lăsat riduri fine ale trecerii timpului pe chipul dv., scînteierea ochilor trădează tinereţea pe care v-aţi păstrat-o în suflet alături de generaţiile de copii pe care i-aţi copleşit cu dăruirea şi cu priceperea dv.
M-am uitat de multe ori la mîinile dv., acele mîini care ar trebui să audă de la fiecare trecător salutul “Sărut-mîna, domnule învăţător!”... Mîinile care, neobosite, au îndrumat scrierea unor generaţii întregi de copii care acum sînt, la rîndul lor, părinţi. Mîini cuminţi, care au ştiut şi scrisul frumos şi munca cîmpului.
Mă bucur că aţi lăsat colectivului de cadre didactice o moştenire imaterială nepreţuită: privirea senină, vocea blîndă şi ţinuta unui om exemplar. Acum, cînd stau de vorbă cu jurnalistul, îmi vin în minte doar cuvintele poetului către învăţătorii de la sate şi din tot sufletul: “Le aduc o floare în pridvor / Ca o lumină-ntîrziată / Şi-mbrăţişez - cu viaţa toată / Risipă sufletului lor”.
Iar noi adăugăm doar două rînduri din imnul celor care predau la clasele I-IV: “Învăţători, învăţătoare / Ostaşii ţării anonimi”.

Sursa informatiei si fotografia : graiul.ro (vezi mai sus)

Transmite i un mesaj .

Anonim spunea...

adevarul e Natalia a iesit cel mai bine in aceasta poza:))

Anonim spunea...

SANATATE FERICIRE SI MULTE BUCURII UNEI PERSOANE CA DL. COSTIN II UREAZA DANIEL TURA DIN REUS TARRAGONA SPANIA

Anonim spunea...

AM FOST PRINTRE PRIVILEGIATI SA-L AM CA DASCAL PE DL COSTIN SI II MULTUMESC PE ACEASTA CALE SANATATE SI SA NE VEDEM MULTI ANI DE ACUM INCOLO PETRE COSTIN

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Orice parere este binevenita asa ca te invit sa comentezi articolul...NU UITA ca si parerea ta conteaza.